top of page

Vanliga frågor om Kangenvatten

En 50 årig japansk vattenteknologi som efterliknar egenskaperna av
4 av de mest kraftfulla vattenkällorna på jorden.

Levande vatten
Elektroner

Vad är levande vatten?

Vatten kan ha olika egenskaper som påverkar kroppen på olika sätt. Levande vatten har egenskaper som finns i de omtalande "helande källorna" på jorden dit folk vallfärdat i urminnes tider för att dricka av både vid sjukdom men även vid önskan av ett långt liv. Det finns en källa i Tyskland, en i Frankrike, en i Himalaya och en i Japan i Okinawa där denna vattenteknologi också är skapad.

Just på de här platserna har vattnet fått väldigt stark nivå av dessa omtalade "helande" egenskaper. Så även om vi har källor över hela jorden så är just dessa i en mycket starkare nivå. Människor som lever på dessa platser blir ofta 100-150 år gamla.

Egenskaperna vattnet håller är:

Negativ laddning
Högt pH
Hexagonal struktur
Molekylärt väte

Varför är det bra för kroppen?
Just för att det är detta vatten som kroppen kan ta till sig av allra mest. Vattnet inuti våra celler är nämligen negativt laddat på grund av att det innehåller elektroner som skapar den negativa laddningen. 

Allt som kan vara oxidativt (cellförsämring) för oss tar konstant av våra eletroner för det är elektronerna som kroppen använder då kroppen neutraliserar oxidativa processer som har en positiv laddning. När dessa oxidativa processer tar våra elektroner så tar det av det negativa vattnet inuti våra celler och cellerna försämras och blir lätt uttorkade och kan få svårt att absorbera näring, syre och vatten (som inte innehåller elektroner) och dessutom få svårt att stöta ut sådant som giftigt avfall och koldioxid.

Såna här oxidativa faktorer kan vara:

- Vatten utan elektroner
- Strålning
- Trauma och stress
- Processad och onyttig mat
- Brist på sol och naturvistelse (utan gummisulor)
- Kemikalier
- mm.

Som du ser så är vi nära dessa oxidativa faktorer nästan konstant i vår vardag i det samhälle vi lever i idag. Vi lever alltså i en generellt väldigt oxidativ miljö och får väldigt lite av de faktorer som ger oss elektroner och vatten och har en antioxidativ påverkan så som:

- Negativt laddat vatten
- Ekologisk frukt och grön (råa)
- Havet
- Solen
- Att gå barfota
- mm.

 

 

 Vi är 72% vatten och 28% av resterande material. Då vi vill förbättra vår hälsa tänker vi mest på de 28% genom kosten och glömmer av den största delen av vad som utgör en människa, vattnet. De 28% kan inte kompensera för de 72% och är det första man borde tänka på då man vill förbättra sin hälsa.

De stora funktioner som negativt laddat vatten har på kroppen är:
- Naturlig rening
- Förmågan att minska sjukdom och ge ett normalt åldrande
- Full återfuktning

Då vi förstår att de allra flesta av kroppens funktioner är beroende av dessa tre, kan vi dra tillbaka orsaken på ofattbart många sjukdomstillstånd i världen till brist i funktion av dessa tre som oftast går hand i hand. Det finns läkare i världen som vägrar behandla patienter som inte går på en diet med detta vatten och 90% plantbaserad kost i minst 3 månader innan något annat görs åt sjukdomstillståndet. En av dom är Dr. Hiromi Shinya som är ansedd som världens bästa tarmläkare. Ca 80-90% av hans patienter behöver ingen annan åtgärd.

Varför är inte Sveriges kranvatten bra nog?
Vi har varit väldigt stolta över vårat svenska kranvatten och visst skiljer sig situationerna på vatten världen över men faktum kvarstår att vattnet även här i norden inte är i det bästa skick för våra celler.

Faktor 1, förorening
Vi har mellan 20 000 till 100 000 kemikalier i vårt vatten idag, kommuner testar max ca 300 kemikalier per år men har inga lagkrav på att testa för kemikalier, bara för bakterier och virus. För höga halter av kemikalier hittas ofta av en slump vilket säger sig självt hur lite vi faktiskt vet vad som finns i vårt vatten. Många kemikalier består av flera tusen olika kemikalier, vilket gör att många är omöjliga att spåra i den mängd de faktiskkt existerar i. Dessutom är det ingen som vet vad effekten är av alla olika kemikalier blandat, även om de existerar i låga doser. 

Här är en gratis föreläsning för dig som vill djupdyka i situationen, vi har bara använt verifierbara källor i vår research.
Svariges Vattensituation
https://youtu.be/Xi0d4Hvo-8o

 

Faktor 2, oxidativ/positiv laddning
Genom föroreningar, onaturliga rörelsemönster, tryck i rör osv osv. så försvinner den negativa laddningen från vattnet och laddningen blir istället positivt laddad, det som händer då vi dricker det vattnet är att kroppen måste använda sig av sina egna elektroner för att kunna absorbera vattnet, men i och med att vi idag allt som oftast har brist på elektroner och vattnet har sådan extremt stark positiv laddning så räcker inte detta för att ge kroppen full återfuktning och kan där igenom skapa kronisk uttorkning. 

 

Ny forskning säger att 92% av befolkningen är kroniskt uttorkade, vilket också går i linje med Dr. Hiromi Shinyas 80-90% förbättring av patienter då han ger dom det här vattnet. Det finns även andra läkare som skrivit böcker så som "Du är inte sjuk, du är uttorkad" m.fl. vilket talar för den stora faktorn.
 

Finns det några bieffekter?
För högt pH?
Kangen vatten som är det levande vatten vi jobbar med har olika nivåer av pH:

2.5 Decinficerande för ytor och sår
6.0 Samma pH som hud och hår, effekt som toner på ansikte
7.0 Bara filtrerat vatten och ej levande för specifika situationer
8.5 Dricksvatten
9.0 Dricksvatten
9.5 Dricksvatten
11.5 Fettlösande, används vid städning, sår och muskelomslag, 
blötlägga frukt och grönt för borttagning av besprutning.

Anledning till att det finns flera nivåer av olika pH är att man alltid börjar på det svagaste 8.5 och sakta ökar i pH nivå. Det som kan hända som man ofta får räkna med är då kroppen blir återfuktad är att den kan börja rensa ut slaggprodukter. Detta kan ge olika symptom som kallas utrensningssymptom, för vissa håller det i ett par dagar, för andra upp till ett par månader, det är helt beroende på vilket skick man är i, vissa märker bara det positiva direkt.

Ett missförstånd är att vissa tror att de blir dåliga av vattnet när detta händer för att de inte har blivit informerade om utrensningseffekten.

Vissa hävdar att pH 8.5 , 9.0 och 9.5 är för högt pH för våra kroppar och att vi ska ha neutralt vatten som är ca 7.0. För att reda ut det här så får vi titta på naturen, så vi ska leva egentligen, mer med naturen. Förr hade det mesta vattnet på jorden ett pH på 8.9, bara det säger att det är det som då är det naturliga. Då vi har egna brunnar är det inte ovanligt att folk har pH på 8.5 upp till 9.0. Även om det höga pH i det fall inte har en antioxidant potential som Kangen vatten har så anses det fortfarande mycket bättre än kranvatten med pH 7.0. Alla källor i våra skogar folk ofta besöker för att fylla på flaskor, har också ett högt pH värde. Det var efter alla föroreningar som vi har idag som vårt vatten har fått ett neutralt till surt pH. Detta rånar våra kroppar från basiskt material för att kunna användas i kroppen vilket kan då ha en urlakande effekt.

Dåligt för magsyran?
Vissa hävdar att om man dricker högt pH så neutraliserar det magsyran och den kan inte smälta maten riktkigt. Det är sant på ett sätt, men det är om man har en nedsatt funktion i produktionen av magsyra. Har man det kan man få halsbränna då man dricker vattnet när man också har mat i magen (sällsynta fall) för kroppen inte kan producera så pass mycket (alltså en normal mängd) magsyra att den kan dra ner vattnet till pH 2 som används vid nedbrytning av mat. 

 

Dessutom, om det kommer ner väldigt alkaliskt pH i magen så måste kroppen producera mer magsyra för att dra ner det till pH 2, men en effekt av det är att det bildas då ännu mer bikarbonat i kroppen som basar kroppen och neutraliserar oxidativa effekter. Så att dricka lite sånt här vatten till maten är helt lugnt.

 

Däremot ska man undvika att dricka för mycket vatten innan, till och precis efter maten, man vill inte späda ut maten för mycket, då kan det bli problem med matsmälningen, men detta gäller då allt vatten och inte bara vatten med högt pH.

Då man inte har mat i magen så finns där inte heller någon magsyra för vatten triggar inte igång den produktionen. Så då åker det rätt ner i tunntarmen och balanserar pHt där som håller ett pH på 8.5. Det gör att dåliga bakterier osv. som börjat bosätta sig där inte trivs och minskas avsevärt. Det som också händer är att kroppen kan absorbera vattnets egenskaper som inte behöver en metabolism för att tas upp, därför kan alla oavsett skick dra fördel av alla vattnets fördelar.

Tar det bort mineralerna?
Nej, alla nödvändiga mineraler är kvar efter elektrolysproccessen.

 

 

 

 

 

 

 

 Metaller och elektricitet, dött vatten?

Vissa hävdar att detta vattnet är dött för att det är elektricitet som kommer i kontakt med vattnet och att det dödar mineraler osv. Detta stämmer inte. Det är samma sak som att säga att en mobiltelefon skulle sprängas om man sätter i den i laddaren. Allt handlar om den perfekta mängd elektricitet för att väcka något eller släcka något. Den mängd som används i denna process laddar vattnet med negativa joner som tillför kroppen den energi den behöver för att fungera optimalt.


Finns det någon forskning?
Massor. Vissa säger att det inte finns någon forskning, men har då troligen använt fel termer i deras research. Söker man på Kangen vatten, joniserat vatten, levande vatten osv kommer man inte få upp något särskilt. Detta vatten heter i det vetenskapliga språket: Elektrolyzed Reduced Water. Så är du vetenskapligt lagt och kan läsa det akademiska språket så kan du söka på ställen så som google scholar eller Pubmed.

Vill du läsa mer relevant information från läkare som jobbar med vattnet på sina patienter och har själva sett effekterna av det under lång tid så kan du läsa ett dokument om det genom att trycka på knappen nedan.
 

Vad är det man köper? Teknologin.
Man köper en maskin som man sätter på köksbänken brevid kranen, man skruvar enkelt ut strålsamlaren i sin kran och skruvar på denna strålsamlaren istöllet som har en slang på sig. Så då man sätter på kranen så går vattnet genom maskinen och ut genom en annan kran på maskinen istället. Vem som helst kan enkelt koppla in maskinen, den är även lätt att ta med. Storlek som en kaffekokare ungefär.

I maskinen sitter en transformator som ger ström och platinumdoppade titanplattor i en kammare, då vattnet passerar plattorna med strömmen så separeras vattnet i två strömmar, en med positivt laddat (surt) vatten och ett med negativt laddat vatten (alkaliskt). Det är det negativt laddade man dricker och det sura som är dåligt för oss går ut genom en mindre slang som man riktar ner mot vasken. ca 1 tredje del av vattnet går ut där. Man kan köra hur mycket vatten som helst genom maskinen. En till två gånger i månaden kör man ett reningsprogram för att ta bort kalkavlagringar som byggs upp med tiden, så den hålls fräsh. I maskinen sitter också ett eller flera filter för att ta bort kemikalier.

Vilken är bäst och vad ska man tänka på?

Det viktiga att tänka på är att det är stor skillnad på högt pH som man tillverkar av tillsatser som kalk, magnesium och kalcium, bikarbonat osv. och högt pH som tillverkas genom en elektrolys process som denna. Genom elektrolys är så som en blixt på en sjö tillverkar negativt laddat vatten, det har en hög antioxidativ potential, vilket inte tillsatser har på samma sätt även om det har haft en bra tillfällig effekt på människors hälsoresor så är det ingen bra långsiktig lösning då det är jobbigt för vår lever att hantera så mycket rena ämnen, de byggs upp i kroppen över tid och kan skapa problem längre fram.

 

Detta är ju joniserat vatten från en joniserings maskin men här får du verkligen vad du köper. Det kan bli problem om du väljer en billigare maskin då platinumet lossnar från titanet efter en kort tid, och titan är inget vi vill få i oss. Detta har visat sig vara fallet på många billigare maskiner.

 

Här kan du se en jämförelse vad som faktiskt är skillnaden på de olika joniseringsteknikerna, detta kan vara avgörande. Många läkare har jämfört och mätt tillståndet och resultaten i vätskor, blod osv med olika maskiner och sett förödande resultat av fel maskiner medan otroliga resultat av maskiner med hög kvalité. Därför förespråkar och jobbar vi endast med Enagics medicinska utrustning.

 Vilka direkta effekter kan jag förvänta mig?
En del människor får utresningssymptom, dessa kan vara så som: Lite huvudvärk, trötthet, hudutslag. E
fter någon till några veckor med det eller direkt så kan du känna saker som: Ökad energi men framförallt uthållighet i energin, du behöver sällan vila längre stunder för att återhämta dig. Minskad värk, lindring av mentala åkommor så som depression, ångest, bipolära symptom, autism, adhd osv. Ökad rörlighet, bättre hy och hår, bättre sömn, förbättrad mag och tarmhälsa.

Man kan jämföra med Hiromi Shinyas 3 månaders period för sina patienter och förhålla sig till den typen av förväntan i tid innan man känner full effekt men oftast går det mycket snabbare än så.

Här är effekter som är fortskade på och fastställda:

Förorenat vatten
Förorenat vatten
Antioxidanter
Levande vatten
Mineraler salt
Kangenvatten fördelar

Under våra år med erfarenhet av vattnet och de resor vi har bevittnat har vi sett otroliga resultat på alla möjliga typer av svåra till lättare tillstånd. Även personer som anser sig friska har fått oväntade positiva hälsoeffekter och vad det blir är helt individuellt beroende på vart just din obalans är i kroppen. Hör av dig för frågor!

Levande vatten bäck
bottom of page